Hoe voordelig is een zorgbed in huis?

Het oude gezegde “Er gaat niets boven thuis” geldt net zo goed voor zieken als voor ieder ander. Voor patiënten heeft het veel voordelen om in een vertrouwde en geruststellende omgeving te worden verzorgd. Een goede nachtrust is een van de belangrijkste. Het helpt patiënten om in een vertrouwde omgeving te zijn met de mensen van wie zij houden en die hun behoeften en wensen tot in detail begrijpen.

Een ziekenhuis kan echter gespecialiseerde apparatuur leveren, waaronder ziekenhuisbedden, die helpen bij het bewegen en speciale functies hebben om het mensen met ziekten en mobiliteitsproblemen comfortabel te maken.

De meeste ziekenhuisbedden hebben elektrische mechanismen waarmee ze zonder enige inspanning in de perfecte positie kunnen worden gebracht. Ze hebben wieltjes waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn en ze zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd. Dus waarom niet het beste van twee werelden en thuis een zorgbed installeren?

Hieronder volgen enkele voordelen.

Het maakt het leven van de verzorger gemakkelijker

Thuis voor een geliefde zorgen is een enorm lonende ervaring, maar het kan ook lichamelijk en emotioneel zwaar zijn. Het kan veel fysieke inspanning van de verzorger vergen om de patiënt in een comfortabele positie te helpen.

Ziekenhuisbedden hebben elektronische mechanismen die ze volledig verstelbaar maken. Dit neemt het zware werk weg van het verplaatsen van een patiënt. De hoogte en de rugleuning kunnen worden versteld en er kan een profielfunctie zijn die voorkomt dat de patiënt omlaag glijdt. Dit helpt verstuikingen en verrekkingen voor het verplegend personeel te voorkomen. Het behoudt ook de waardigheid van de patiënt.

Het zorgt voor veiligheid

Valpartijen zijn een risico wanneer je thuis voor iemand zorgt en kunnen ertoe leiden dat patiënten opnieuw moeten worden opgenomen. Ziekenhuisbedden zijn ontworpen om de patiënt in het bed te houden en te voorkomen dat hij er per ongeluk uit valt. Ze zijn steviger dan gewone bedden en hebben zijhekken. Als een patiënt omrolt, zullen de zijhekken voorkomen dat hij uit bed valt. De zijhekken kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de patiënt. Ze hebben als bijkomend voordeel dat ze een stevige structuur vormen waaraan de patiënt zich kan vastgrijpen als hij zich in het bed wil verplaatsen.

Het stelt patiënten in staat langer thuis te blijven

Met een ziekenhuisbed kan een zieke patiënt meer tijd thuis doorbrengen in plaats van in het ziekenhuis. Dit is zowel nuttig voor herstel als voor verzorging aan het einde van het leven. Met een ziekenhuisbed thuis kan de familie van de patiënt het hoofd bieden aan moeilijke gezondheids- en mobiliteitsproblemen zonder dat de patiënt in het ziekenhuis hoeft te worden opgenomen.

Omdat ziekenhuisbedden sterke wielen hebben, kunnen ze gemakkelijk van de ene plaats naar de andere in huis worden verplaatst.

Uiteindelijk is deze afweging subjectief en afhankelijk van de mate van zorg die de patiënt nodig heeft. Maar als het gaat om de keuze tussen een medisch bed en een traditioneel bed – ziekenhuisbedden hebben een heel andere constructie – een combinatie van metaal, kunststoffen en hout. De meeste medische bedden hebben een stijf stalen frame dat steun en stevigheid biedt voor bijna alle maten en gewichten van patiënten.

Lees ook: Waarom besteden bedrijven hun klantenservice uit?