Waarom is self care in 2021 zo belangrijk?

Er zijn talloze manieren om aan self care te doen, maar je inspanningen richten op het verbeteren van de gezondheid van je huid loont ook voor je mentale en emotionele gezondheid – en dat is van cruciaal belang in de tijd van COVID-19. Er is vaak een direct verband tussen mijn huidverzorgingsroutine en mijn humeur. Als ik de tijd neem om mijn huid te verzorgen, heeft dat invloed op mijn lichaam en geest. Het versterkt mijn zelfvertrouwen en geeft me een gevoel van controle over hoe mijn dag zal verlopen.

Bekijk hier de beste Rituals deals en begin vandaag nog met een fijne self care routine!

Regelmatig je huid verwennen zorgt voor een cascade van chemische stoffen in je hersenen die je humeur verbeteren

Creëer een routine die goed voelt en die producten bevat die je graag gebruikt. Onderschat bijvoorbeeld niet het effect van zachtjes masseren met een warm washandje om je huid te reinigen, extra tijd te nemen om een zijdezachte vochtinbrengende crème op je gezicht aan te brengen, of een masker aan te brengen.

Nu veel mensen experimenteren met thuisbehandelingen voor het gezicht, zoals maskers en peelings, is het raadzaam om het bij een masker te houden als je een meer geconcentreerde huidbehandeling wilt. Maskers zijn op dit moment veiliger. Het risico op een huidreactie bij een peeling is groter en op dit moment kun je er niet op vertrouwen dat je naar een dermatoloog gaat om een probleem op te lossen. Over het algemeen zijn maskers zachter en kunnen ze helpen de huid tijdelijk voller te maken, zodat u er jeugdig en fris uitziet.

De ervaring van een gezichtsbehandeling of behandeling thuis is zeker geruststellend, maar je krijgt ook veel voldoening van het plannen ervan. Door te anticiperen op blije gebeurtenissen komen er feel-good neurotransmitters vrij in de hersenen. Het is ook aangetoond dat het verwachten van positieve gebeurtenissen een bepaald deel van de prefrontale cortex activeert, een hersengebied dat in verband wordt gebracht met een gevoel van welzijn. Het is een natuurlijke high voor zoiets simpels.

Dit is een van de redenen waarom baden zo inherent kalmerend zijn. Ten eerste verwacht je je ontspannen te voelen als je in een bad zakt, en ten tweede is het warme water van nature ontspannend voor de spieren. Lichamelijke ontspanning stuurt je hersenen de boodschap dat het tijd is om kalm en zacht te zijn, waardoor de vecht-of-vlucht stressrespons wordt verminderd.

Lees ook: Moet ik een Nintendo Switch kopen?