3 Voordelen van traditioneel bankieren

Als je nog geen online spaarrekening hebt, mis je wat, maar misschien wil je jouw traditionele bank of kredietunie nog niet helemaal dumpen. Hoewel ze misschien ouderwets lijken, bieden filialen verschillende waardevolle diensten die je alleen mist als je ze niet meer hebt.

Voor meer informatie over traditioneel bankieren kun je terecht bij klantenservice knab.

Hier zijn een paar voordelen van traditioneel bankieren.

Vergaderingen in levende lijve

In onze virtuele wereld zijn er momenten dat het fijn is om met iemand persoonlijk om de tafel te zitten. Dit kan vooral het geval zijn bij financiële kwesties, die vaak ingewikkeld, gevoelig of beide zijn.

Internetbanken bieden klantenservice via telefoongesprekken, e-mails of andere vormen van online communicatie, maar de wachttijden kunnen frustrerend zijn. Nadat je contact hebt gehad met een vertegenwoordiger, zijn de antwoorden misschien niet zo duidelijk als je had gehoopt, en het is niet zo gemakkelijk om jouw vragen te beantwoorden. Het uittypen van vragen en antwoorden heeft zijn plaats, maar het is niet altijd de beste oplossing. Soms is het de moeite waard om naar de bank te gaan, zodat je iemand in de ogen kunt kijken, de documenten waarnaar wordt verwezen uit de eerste hand kunt zien en van lichaamstaal kunt profiteren.

Een plaats voor jouw munten

Wat moet je doen met al die munten die in jouw muntenpot belanden? Munten zijn geld, dus het is de moeite waard om ze om te zetten in een vorm die gemakkelijk te gebruiken is – of je nu van plan bent het geld uit te geven of het aan het spaargeld toe te voegen.

Het is niet haalbaar om munten naar een bank te sturen die alleen online is (als dat überhaupt al is toegestaan). Je kunt betalen om het te laten tellen bij een machine in de supermarkt, maar veel banken en kredietverenigingen accepteren nog steeds munten zonder een deel van de storting aan te nemen. Bij veel banken kun je gewoon een pot met gemengde munten afgeven en de bank de munten laten sorteren en tellen.

Notariële diensten

Sommige overeenkomsten moeten notarieel worden vastgelegd. Dat betekent dat een notaris jouw identiteit moet verifiëren en moet toezien hoe je het document ondertekent om er zeker van te zijn dat je dit vrijwillig hebt gedaan.

Per definitie kan een online bank deze persoonlijke service niet bieden, maar veel traditionele banken en kredietunies kunnen dat wel. Ze zullen het waarschijnlijk zelfs gratis doen, zolang je maar een of twee handtekeningen nodig hebt.

Net als bij veel andere diensten van bankkantoren is het niet iets wat je elke dag nodig hebt om een document te laten notariëren. Maar als je het nodig hebt, zul je het echt nodig hebben. De soorten papierwerk waarvoor een notaris nodig is, hebben meestal geen speelruimte met hun vereisten. Als je geen notaris kunt vinden, kun je de documenten niet indienen. Banken zijn niet de enige plaatsen waar je documenten notarieel kunt laten vastleggen, maar het is wel een handige plaats om het te doen.

Lees ook: Waarom is self care in 2021 zo belangrijk?