Waarom is online winkelen beter dan winkelen in de winkel?

Sinds de opkomst van grote internetgebaseerde e-commercesites is de groei van online winkelen exponentieel geweest, met een enorme toename van het aantal consumenten dat ervoor kiest online te kopen in plaats van in de winkel. Ook veel traditionele detailhandelaren hebben dit voorbeeld gevolgd: de meeste winkels hebben nu een speciale e-commerce website waar consumenten online aankopen kunnen doen, van bekende merken tot liefdadigheidsinstellingen. Zelfs merken die in de winkelstraten niet meer bestaan, zijn vaak online verkrijgbaar. Nu nieuwe diensten zoals Click & Collect online tot bloei komen, zijn hier enkele redenen waarom online winkelen beter is dan kopen in de winkel.

EXTRA PRODUCTEN ONLINE

Het is geen geheim dat de meeste winkels online een grotere hoeveelheid voorraad hebben dan op hun fysieke locaties. Door de capaciteit van magazijnen en de beperkte ruimte van lokale winkels, heb je online vaak toegang tot een veel groter assortiment producten, en zoekknoppen maken het nog gemakkelijker om in een minimum van tijd de producten te vinden die je zoekt.

Online toegang hebben tot meer producten van bepaalde merken, zoals Timberland, is vooral belangrijk als je in een kleine stad woont of in een gebied zonder een groot lokaal winkelgebied. Niet alleen dit, maar veel winkels bieden online exclusieve items die niet beschikbaar zijn in de winkels, het stimuleren van jou om gespecialiseerde en limited edition items te kopen van het internet.

ONLINE KORTINGEN EN KORTINGSCODES

Hoewel het vaak zeldzaam is om een in-store voucher te vinden, tenzij de winkel een speciaal evenement organiseert, bieden veel retailers een overvloedige hoeveelheid kortingen en voucher codes aan om online te gebruiken als onderdeel van hun marketing promoties.

Veel websites van derden bieden exclusieve kortingscodes aan die online kunnen worden gebruikt in plaats van in de winkel. Bovendien hebben websites vaak meer exclusieve uitverkopen en kortingen dan in fysieke winkels, en je kunt producten die in de winkel niet afgeprijsd waren, online voor een veel lagere prijs vinden. Je kunt deze producten dan bij jouw plaatselijke winkel afhalen of thuis laten bezorgen.

Op het internet zijn ook veel kortingswebsites en andere detailhandelaren te vinden die goederen tegen gereduceerde prijzen aanbieden, wat betekent dat je hetzelfde product voor een fractie van de nettowaarde kunt vinden. Dit geeft consumenten een veel bredere toegang en de mogelijkheid om de laatste aanbiedingen en promoties te vinden.

24/7 WINKELEN

Een uiterst voordelige factor voor werkende volwassenen is de mogelijkheid om 24 uur per dag en 7 dagen per week te winkelen. Waar je vroeger moest wachten tot het weekend of je na het werk moest haasten om de producten te kopen die je nodig had, heb je deze producten nu binnen handbereik wanneer je ze nodig hebt. In plaats van te moeten wachten tot jouw vrije dag om een winkelcentrum te bezoeken, heb je nu op elk moment van de dag of de nacht toegang tot online winkels.

Hoewel er vaak nog beperkingen zijn op personeelsgerelateerde diensten zoals live chatfuncties en beperkingen op levering de volgende dag, zijn e-commercewinkels nu voor het grootste deel volledig 24/7, zodat je producten kunt kopen wanneer je ze nodig hebt.

Lees ook: 8 Interessante weetjes over diamond painting