Top 3 voordelen van wonen in een strandhuis

Wonen in een strandhuis is voor veel mensen een ambitie, maar de prijs is in sommige landen vaak te hoog. Maar in Thailand bijvoorbeeld, blijft deze droom betaalbaar. In plaats van 10 miljoen Baht voor een strandhuis in Frankrijk of 7,6 miljoen Baht voor een in Spanje, kun je een groter strandhuis op een tropisch eiland krijgen voor zo laag als 2,5 miljoen Baht.

Als de geweldige lage prijzen niet genoeg reden zijn om een strandhuisje te kopen, zijn hier nog een paar redenen om u te helpen een beslissing te nemen.

Voordelen voor de gezondheid

De omgeving van een strandhuis heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Dit type locatie biedt geweldige mogelijkheden voor lichaamsbeweging, van zwemmen in de oceaan tot jouw eigen privé zwembad, wandelen of hardlopen langs het strand, volleybal of een andere vorm van strandsport. Loop gewoon jouw deur uit en ga zwemmen als het veilig is om dat te doen – het water is van jou om van te genieten.

De unieke luchtkwaliteit van een huis aan zee zorgt ervoor dat je je gezond en verkwikt voelt. Een goede nachtrust is gegarandeerd dankzij de vredige en ontspannen sfeer van een huis aan het strand en de geluiden van de golven en de wind.

Je bent gelukkiger

Het is bewezen in studies dat mensen die aan het water wonen gelukkiger zijn. We hebben een pauze nodig van de stress van school of werk. De oceaan is zo ontspannend dat het al je zorgen en verantwoordelijkheden lijkt weg te spoelen. Als je de studies niet gelooft, ga dan gewoon naar het dichtstbijzijnde strand voor een uurtje of en vertel ons of je je beter voelt.

Het geluid van de golven

Nu we het er toch over hebben… onderzoek toont aan dat het geluid van golven de geluidspatronen van de hersenen stimuleert, waardoor je kalm en ontspannen wordt en sneller en dieper slaapt. Je kunt een app downloaden die het geluid van golven simuleert om je in slaap te wiegen, of je kunt genieten van het echte geluid in je eigen strandhuisje.

Lees ook: Waarom is self care in 2021 zo belangrijk?