Ideeën voor kleine slaapkamers om het meeste uit je ruimte te halen

Een kleine slaapkamer die je naar beneden haalt? We voelen je. Daarom hebben we de beste ideeën voor kleine slaapkamers verzameld die je ruimte maximaliseren en je kamer een nieuw leven inblazen. Het lijkt misschien alsof je opties beperkt zijn tot het inklemmen van een bed en – als je geluk hebt – een nachtkastje, maar er zijn manieren om veel stijl in je beperkte ruimte te stoppen. En vergeet ook de voordelen niet.

Klaar om je kleine slaapkamer te omarmen? Lees verder voor slaapkamer inspiratie tips over hoe je je kleine slaapkamer kunt maximaliseren met ontwerp, inrichting en lay-out inspiratie.

Houd de indeling eenvoudig

Er is geen goocheltruc in de indeling van de kleine slaapkamer. Het is beter om het bed in het midden van de hoofdwand te plaatsen, in plaats van de ene kant tegen de aangrenzende wand op te schuiven. Ruimte hebben om aan beide zijden te lopen is niet alleen belangrijk voor de doorstroming van de ruimte, maar ook om je de ruimte te geven om je bed op te maken, als je dat soort dingen doet.

Wees niet bang om donker te gaan…

Je bent niet beperkt tot wit of neutrale kleurenpaletten als het gaat om de muren van een kleine slaapkamer. Ik geloof niet in dat hele ‘schilder nooit een kleine kamer donker van kleur’ ontwerp dogma. Ik zeg dat je de grootte en de humeurigheid van een kleine kamer moet omarmen en er zelfs in moet spelen. Het schilderen van een kamer in houtskool grijs of marineblauw of olijfgroen kan chique en sexy zijn.

Maar breng wel in overvloed van licht

Of je nu kiest voor een humeurige tint of een heldere bleke tint, het toevoegen van veel lichtbronnen is essentieel om te voorkomen dat de kamer donker en claustrofobisch aanvoelt. Decoratieve bovenverlichting zoals een hanger of kroonluchter (in plaats van plafondblikken), nachtkastjes lampen, een staande lamp en zelfs een leesbril dragen bij aan de sfeer.

Lees ook: De Amsterdamse bucketlist: Dingen om te doen voordat je sterft (of vertrekt)