Hoe maak je de keuzen tussen stationaire en draaibare barkrukken?

Het kiezen van een nieuw meubelstuk is nooit gemakkelijk. Het is immers een grote investering en u wilt dat het (hopelijk) lang meegaat. Meubilair is spannend om te bekijken en te kopen, maar het kan ook erg frustrerend zijn als u geen beslissing kunt nemen. Als je in de markt bent voor een nieuwe barkruk (of vier), kan het zijn dat je stompte in de keuze tussen stationair en draaibaar. In deze blogpost gaan we de voor- en nadelen van elk type barkrukken doornemen. Hopelijk voel je je tegen het einde een beetje helderder in je hoofd!

De voor- en nadelen van stationaire barkrukken

Laten we eerst de dingen op een rijtje zetten. Een stilstaande barkruk is er een die niet kan bewegen. Hij heeft geen instelbaar hoogtemechanisme, dus hij blijft in lijn met de andere krukken. Het enorme voordeel hiervan is natuurlijk dat hij er altijd netjes en uniform uitziet. Als je iemand bent die het leuk vindt om in orde te zijn en er netjes uit te zien, dan kan een stilstaande barkruk iets voor jou zijn! Onze barkrukken met vaste hoogte zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen die allemaal absoluut prachtig en super stijlvol zijn. Dit soort barkrukken zijn zo modieus omdat ze geen gaslift mechanisme of draaimechanisme nodig hebben. Dit betekent dat we meer aandacht kunnen besteden aan de algehele uitstraling en het ontwerp. En dat is weer zo’n enorme voordeel van stationaire krukken! Omdat niemand er op kan ‘draaien’, is er minder kans dat de omringende muren en balies beschadigd raken door de repetitieve beweging van de kruk. Jammer genoeg kan dit gebeuren als we kleintjes hebben die rondrennen!

Ze hebben echter wel een nadeel. Het kan voor jou moeilijker zijn om bij je ontbijtbar te komen als je de stoel niet gemakkelijk kunt omdraaien. Daarom moet je misschien meer ruimte creëren voor vrienden en familie om gemakkelijk op de barkruk onder de toonbank te kunnen schuiven.

De voor- en nadelen van draaibare krukken

Aan de andere kant van de zaak hebben we draaibare barkrukken – een heel andere ketel met vis. Draaibare barkrukken zijn er in twee varianten: vaste hoogte en in hoogte verstelbaar. Maar het belangrijkste dat de draai-barstoelen verenigt, is hun 360-mechanisme waardoor de stoel helemaal kan draaien. Een van de belangrijkste voordelen van deze barkrukken is natuurlijk dat ze leuk zijn om op te zitten en te hangen! Maar, zoals we al eerder zeiden, dit kan ook een oplichterij zijn. Kinderen (en volwassenen) hebben misschien te veel plezier en beschadigen uiteindelijk de muur als de krukken in de buurt van een van de krukken staan. De constante herhaling van de barkruk die tegen een muur botst, kan leiden tot vlekken en fysieke schade. Draaibare barkrukken zijn echter veel flexibeler in die zin dat als je een in hoogte verstelbare barkruk koopt, veel leden van het gezin gemakkelijk comfortabel aan de ontbijtbar kunnen zitten.

Draaibare krukken met een vaste hoogte hebben deze truc niet, maar hebben dan het voordeel dat ze er netjes uitzien zonder een lelijk gaslift mechanisme. Realistisch gezien hangt het allemaal af van de behoeften van uw gezin, de indeling van je huis en je persoonlijke stijl voorkeuren.

Lees ook: Ideeën voor kleine slaapkamers om het meeste uit je ruimte te halen