Moet ik een Nintendo Switch kopen?

Er is geen twijfel mogelijk, de Nintendo Switch is een fantastische game console. Hij dicht het gat tussen on the go en vaste-locatiegaming.

Sinds de Nintendo Switch op 3 maart 2017 is uitgebracht, vraag ik me regelmatig af of ik er een moet kopen. Ik ben er zeker van dat het antwoord ja is, dat zou ik waarschijnlijk moeten doen.

Met zo veel geweldige spellen die al beschikbaar zijn en een aantal spannende spellen in de rij, is het moeilijk te ontkennen dat de Switch op dit moment op een geweldige plek staat. Nog steeds niet overtuigd? Laat me eens kijken of ik je van gedachten kan veranderen met deze redenen hieronder op “Moet ik een Switch kopen in 2020?”.

Bekijk hieronder de beste deals:

Nintendo Switch aanbieding | De beste deals

Spelletjes in de trein

Het unieke en meest intrigerende kenmerk van de Nintendo Switch is natuurlijk de mogelijkheid om je spel mee te nemen in het verkeer. Als iemand die de laatste tijd weg is, met twee treinreizen van zes uur per week, is het vooruitzicht om deze keer te passeren met enkele van mijn favoriete spellen van derden, zoals de Witcher 3 en Skyrim, of zelfs voortreffelijke originele Nintendo-titels, zeer aanlokkelijk. Ik zou dan een aantal van de beste spellen op de markt kunnen ervaren tijdens wat ik omschrijf als “onvermijdelijke spelonderbreking”. Bij thuiskomst zou ik zelfs het avontuur kunnen voortzetten in het comfort van mijn eigen huis.

Couch Co-op/Multiplayer

Er is een argument voor de Switch dat het de meest sociale console is die momenteel beschikbaar is. Ten eerste ben je in wezen begaafd met twee controllers voor de prijs van één in de vorm van de briljante deelbare Joy-Con controller. Ten tweede zijn veel van Nintendo’s titels gericht op party-play of couch co-op het aanmoedigen van sociale, face-to-face gaming. Online spelen is geweldig, maar je kunt niet winnen van gamen met iemand die naast je op de bank zit.

De Joy-Cons!

Zoals net vermeld splitst elke Joy-Con het midden op waardoor er twee mini-controllers ontstaan die verrassend bevredigend zijn om te gebruiken (geen vissen meer uit mijn goedkope bedrade Xbox-controller – wat een nachtmerrie is om te gebruiken vanwege een aantal serieus glibberige joystick hoofden). De Joy-Con moedigt verder social gaming aan door het creëren van een tweede controller voor iedereen die mee wil doen on the fly. Bovendien zijn ze esthetisch prachtig met een grote verscheidenheid aan felle neonkleuren waardoor elke speler zijn favoriet kan kiezen.

Lees ook: De ultieme Ardennen (België) reisgids