De beste tips die er zijn voor gehoorbescherming

Zorg voor dagelijkse bescherming tegen geluid

Het dragen van hoogwaardige industriële oordopjes of oordopjes helpt uw oren en uw gehoor te beschermen. Gehoorbescherming is heel belangrijk. De meeste mensen weten niet dat ze heel gemakkelijk gehoor beschadiging kunnen oplopen.

Vermijd luide omgevingen

U hoeft geen muzikant of hameroperator te zijn om tijdens het werk gehoorverlies te ervaren. Hoewel concerten en bouwzones twee omgevingen zijn die regelmatig gehoorschade veroorzaken, kan het gebeuren in elke luide werkomgeving rond machines, grote voertuigen, enz. Veel vakbonden eisen dat bouwvakkers hun gehoor meerdere keren per jaar laten testen. Hoewel u dit al dan niet nodig hebt, zal het beschermen van uw oren en het vermijden van intense volumes helpen bij de bescherming tegen lawaai.

Gebruik geluidsbeschermers voor uw gehoorbescherming

Als u gehoorverlies heeft – of het risico loopt – moet u geluidsbeschermers zoals oordopjes op het werk, op straat en op andere lawaaierige plaatsen gebruiken.

Hoofdtelefoon die je oren beschermen

Veel werknemers doen iPods en andere muziekapparatuur aan om het geluid van achtergrondgeluiden te overstemmen. In plaats van uw favoriete muziek aan te zwengelen tot een gevaarlijk niveau, draagt u geluiddempende oordopjes. Dit vermindert de totale geluidshinder zonder dat uw oren extra worden belast.

Stop met roken

Roken is niet alleen schadelijk voor je ademhaling, longen en hart. Het verstikt letterlijk de cellen door uw hele lichaam, inclusief die in uw gehoorgang. Als u rookt, laat uw bloedsuikerspiegel regelmatig controleren door uw arts om eventuele onevenwichtigheden aan te pakken, omdat het zeer schadelijk kan zijn voor uw oren. Neem het advies van een expert ter harte door een bezoek te brengen aan een gehoorkliniek in uw buurt.

Niets in je oren stoppen

Het is belangrijk om een veilig apparaat te kiezen dat niet te ver in uw gehoorgang komt. Ook wilt u niets in uw oren steken om oorsmeer te verwijderen, zoals wattenstaafjes en andere stokjesachtige apparaten. Niet alleen kunnen deze stokken en andere soortgelijke hulpmiddelen uw gehoor beschadigen door het prikken van uw oordrum, ze kunnen ook onbedoeld een ongemakkelijke opbouw veroorzaken door oorsmeer en vuil verder in uw gehoorgang te duwen. Als u vermoedt dat er gehoorschade is, raadpleeg dan een professionele oorspecialist en laat uw oren controleren en testen.