7 Gezondheidsvoordelen van Italiaans voedsel

Traditionele Italiaanse maaltijden kunnen je helpen dit te bereiken, want de belangrijkste ingrediënten voor veel van de meest populaire gerechten zijn verse groenten, olijfolie, prosciutto, granen die laag in calorieën maar hoog in voedingswaarde zijn.

Waarom is het eten van een uitgebalanceerd dieet zo belangrijk?

Onderzoek vertelt ons dat het eten van een evenwichtige voeding een essentieel onderdeel is van het verbeteren van je algehele gezondheid, het verlagen van je risico op chronische ziekten en het geven van goede voeding.

Helpt je je ideale gewicht te behouden

Het verminderen van het aantal calorieën dat je verbruikt kan je helpen je ideale gewicht te bereiken of te behouden. Het gebruik van verse groenten, waaronder tomaten, bladgroen en uien zal hierbij helpen. Deze zijn caloriearm en hebben een hoge voedingswaarde.

Verhoog de inname van uw vezels

Italiaanse gerechten zullen een overvloed aan vezelrijke voedingsmiddelen bevatten, waaronder groenten en granen. De voordelen van vezelrijk voedsel zijn onder andere het helpen reguleren van je spijsverteringssysteem, het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed.

Gezonde hart

Wist je dat olijfolie een enkelvoudig onverzadigd vet is dat rijk is aan omega-vetzuren. Deze gezonde vorm van olie zit vol met antioxidanten en wordt gebruikt in de meest authentieke Italiaanse maaltijden! Olijfolie helpt bij het verminderen van ontstekingen, het beschermen van het hart en het bestrijden van ziekten.

Antioxidanten om je lichaam te helpen

Veel van de ingrediënten die in de Italiaanse keuken worden gebruikt zitten vol met krachtige antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Groenten, granen en noten, fruit en olijfolie zorgen niet alleen voor de gezondheidsvoordelen, maar natuurlijk ook voor de allerbelangrijkste smaken.

Voor de wijnliefhebbers zul je blij zijn te weten dat rode wijn ook antioxidanten biedt, die het lichaam beschermen tegen instabiele moleculen die celbeschadiging kunnen veroorzaken.

Geniet van een lang en gezond leven

Het is algemeen bekend dat Italianen langer leven dan veel van hun internationale buren. Dit moet niet volledig worden toegeschreven aan het Italiaanse dieet, maar er is een correlatie tussen het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten en de gezondste vetten, die beide in verband worden gebracht met lagere niveaus van kanker, hart-en vaatziekten, ontstekingsziekten, en nog veel meer. Het verbeteren van de levensduur van het leven kan een natuurlijk voordeel zijn van het genieten van een Italiaanse maaltijd!

Knoflook is geweldig om vampieren en artsen weg te houden!

Wist je dat knoflook, of het nu geplet of gehakt is, antibiotische en schimmelwerende eigenschappen heeft? Knoflook is een belangrijk ingrediënt in de beste Italiaanse gerechten en het is aangetoond dat het het risico op borst-, darm-, maag- en keelkanker kan verlagen. Ook is aangetoond dat knoflook hartbeschermende eigenschappen heeft!

Sharing is caring en Italiaanse gerechten zijn hier perfect voor.

Een van de meest plezierige delen van het Italiaanse eten is de liefde voor het maken van elk gerecht en de kans om maaltijden te delen met anderen! Eten gaat niet alleen over het onderhouden van de gezondheid, maar is een kans om sociaal te zijn met anderen, te lachen en een leven te leiden dat familie, vrienden en gezondheid viert!

Lees ook: De ultieme Ardennen (België) reisgids