4 karper weetjes die je moet weten voordat je gaat vissen

Geen enkele lijst met tips voor het vissen op karpers kan compleet zijn zonder deze informatie. Lees snel verder voor de meest praktische tips voor het vissen.

Hoe kan ik vis aan land brengen?

Als de vis eenmaal is aangehaakt, is de eerste run altijd de krachtigste. Als je dit weet, moet je de vis die eerste ronde laten winnen. Laat hem eerst vermoeid raken en dan is het veel gemakkelijker om hem op te halen. Met karper neem je de tijd en werk langzaam je lijn terug, neem wat ze je geven en geef je wat ze vragen, trek nooit sterker dan je lijnsterkte toelaat en nooit te snel. Tijd en oefening zijn alles wat u nodig hebt om uw spel voor het karper vissen te verbeteren.

Karpers houden van maïs

Bij karpervissers is dit algemeen bekend en veel gebruikt om karpers te vangen. Het gebruik van maïs om karper te vangen is in sommige steden echter niet toegestaan. Neem daarom eerst contact op met de autoriteiten voordat je hier gebruik van maakt. Als maïs verboden is, kun je proberen om hennep, pellets, goedkope boilies of kleine stukjes gehakt vlees te gebruiken.

Hoe moet je aan de hengel trekken?

Elke keer dat je de hengel trekt, doe het dan in de tegenovergestelde richting van de rommel. Door de hengel rechtop te houden maakt u een makkelijke ontsnappingsmogelijkheid voor een karper. Dus laat de karper zich afwenden van de richting die u nodig heeft om je aanhaak percentage op te trekken.

Mobiel zijn

Soms werkt je geheime plek misschien niet voor jou. Het is belangrijk om snel te kunnen inpakken en naar een nieuwe locatie te kunnen gaan. Heb je altijd alternatieve locaties, het zal je veel tijd besparen om rond te dwalen voordat je je eindelijk settelt.

Lees ook: Ultieme Reisgids voor Egypte